Gotowanie mrożonego bobu

Bób to jedna z najbardziej uniwersalnych roślin strączkowych na świecie. Fasola ta ma wiele korzyści zdrowotnych, ale jedną z najbardziej popularnych jest to, że jest bardzo dobra dla układu trawiennego.

Bób ma niski indeks glikemiczny i ma mniej cukru niż jakakolwiek inna fasola. Pomaga w utracie wagi, jak również obniża cholesterol.

Bób jest bogaty w żelazo, magnez, witaminę K, B2, B6, folian i niacynę. Jest dobrym źródłem błonnika, potasu, cynku i fosforu.

Fasola ta jest łatwa do ugotowania i istnieje wiele przepisów, w których można ją wykorzystać. Najczęstszym sposobem gotowania tych fasoli jest gotowanie ich.

Ale, możemy uczynić je bardziej pyszne, dodając niektóre składniki do fasoli. Istnieje wiele sposobów na ugotowanie fasoli, ale zamierzam podzielić się z wami najłatwiejszym sposobem na zrobienie najlepiej smakującego bobu.

Składniki:

1 filiżanka suszonego bobu

Jedna średnia cebula

Jedna łyżka oliwy z oliwek

Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:

Umyj dokładnie bób.

Dodaj sól i pieprz.

Rozgrzej oliwę na patelni.

Teraz dodaj bób i cebulę.

Mieszaj, aż cebula zmięknie.

Dodaj trochę wody do bobu i kontynuuj gotowanie.

Powinno to zająć około 20 minut, aby fasola stała się miękka.

Sprawdź przyprawy.

Możesz podać fasolkę z wybranymi przez siebie warzywami lub nawet z odrobiną sera.

Wnioski:

Nie ma wątpliwości, że bób jest jedną z najlepszych roślin strączkowych na świecie. Gotowanie bobu to najlepszy sposób, aby cieszyć się zaletami tej rośliny strączkowej.

Można go jeść zarówno jako sałatkę, jak i w zupie. Jestem więc pewna, że przynajmniej raz w życiu spróbujesz ugotować bób.